BiH Top Vijesti

Aladin Biser osuđen na 17 godina zatvora

Foto by: Radio Sarajevo

Aladin Biser (38) osuđen je pravosnažno na 17 godina zatvora za likvidaciju u Jagodnjaku kod Brčkog, gdje je poznanika, obrtnika Fethiju Mihmića, kojem se prethodno lažno predstavljao kao geometar, nasmrt pretukao štilom za sjekiru.

Kako navode iz Tužilaštva Brčko distrikta, dokazali su optužbe protiv Bisera, optuženog za ubistvo počinjeno u maju 2021. godine.

“Nakon suđenja pred sudovima distrikta, on je pravosnažno osuđen na 17 godina zatvora za ubistvo iz koristoljublja, pošto je dokazano da je obrtnika Fethiju Mihmića ubio s ciljem da zadrži prevarom dobijen novac od žrtve”, rekli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Kako ističu, Biser je procesuiran i pravosnažno osuđen jer je s ciljem da zadrži prevarom uzet novac od žrtve, kako bi izbjegao da ga vrati, planirao, pripremio, a zatim i ubio Mihmića.

“Kako se navodi u optužnici, koju je Tužilaštvo u cijelosti dokazalo, Biser je 31. maja 2021. godine, oko 7.30, vozilom odvezao Mihmića u naselje Jagodnjak, a zatim ga na makadamskom putu, koji to naselje povezuje s Donjom Skakavom, izveo i poveo u obližnju šumu, gdje mu je udarcima štilom za sjekiru u glavu, desno rame i lijevu šaku nanio povrede usljed kojih je nastupila smrt žrtve”, naveli su iz brčanskog tužilaštva.

Kako su dodali, ubistvu iz koristoljublja prethodilo je dugogodišnje poznanstvo optuženog i žrtve, pri čemu je optuženi u posljednje tri godine, lažno se predstavljajući kao geometar, konstantno uzimao novac od Mihmića da bi mu navodno osigurao kupovinu nekretnine od distrikta Brčko.