Crna hronika Region Top Vijesti

Albanac pucao na dvojicu dječaka dok su nosili badnjak

Dvojica dječaka, rođaci Stefan Stojanović i Miloš Stojanović  ranjeni su u petak  na Kosovu kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije.

 

Djeca su, kako se navodi, u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

“Zadobili su prostrijelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi. U ovom trenutku se transportuju u Kliničko bolnički centar u Gračanici gde će dobiti najbolju moguću njegu. Riječ je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi”, stoji u saopšenju, koje prenosi Kosovo online.

Iako je više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija, naglašeno je, napadača pustila.

“Ovakav napad direktna je posljedica antisrpske politike Albina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtijevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo će obitelji i ozlijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć”, navodi se u priopćenju.

Tim povodom direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković se oglasio na twitteru, navodeći da je po kazivanju mještana na “Miloša i Stefana pucao Albanac iz vozila u pokretu”.

“Neko je želio da nam priredi krvav Božić”, napisao je Petković uz ostalo.

 

Fena/Informer.ba