BiH Vijesti

Aleksandar Džombić: Neophodna saradnja policija u borbi protiv kriminala i terorizma

Zvaničnici Republike Srpske (RS) ukazali su danas na nužnost povezivanja svih sigurnosnih agencija u BiH i u regionu u borbi protiv organiziranig kriminala, korupcije i terorizma. 

Saradnju policija o ovim pitanjima istakli su danas u Trebinju premijer RS-a Aleksandar Džombić te ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo.

“Očigledno je da region i BiH imaju problem s terorizmom, da postoje žarišta, i mi smo na to ukazivali u prethodnih nekoliko godina. Treba da se osposobimo i osiguramo i da preventivno djelujemo u budućnosti”, kazao je Džombić u izjavi novinarima u Trebinju gdje je danas proslavljena “Krsna slava MUPRS-a arhangel Mihailo”.

Toj proslavi prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da je interes njegove zemlje poštivanje prava srpskog naroda u BiH, što je i u skladu sa specijalnim i paralelnim vezama, ali ne i na štetu drugih naroda u BiH.

Ponovio je da se Dejtonski sporazum može da mijenja samo ako za to postoji saglasnost sva tri naroda i oba entiteta u BiH.

 

Fena/Informer.ba