Politika Udarno Vijesti

Alkalaj demantovao navode da je napao savjetnika svoje zamjenice

Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj demantovao je navode koji su danas objavljeni u tekstu ”Nezavisnih novina” pod nazivom ”Alkalaj napao savjetnika svoje zamjenice”.

IZ MVP-a BiH ističu da su sjednicu Jadransko-jonske inicijative, na kojoj se navodno desio ovaj incident, zakazao ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore Milan Roćen i da su na tu sjednicu bili pozvani samo ministri, o čemu svjedoči i lista učesnika tog skupa.

Osim ministra Roćena, tu su bili ministar Srbije Vuk Jeremić, ministar Hrvatske Gordan Jandroković, ministar Albanije Edmond Hadinasto i drugi, napominju iz MVP-a.

”Kada se ministar Alkalaj pojavio u sali sa najavljenom delegacijom BiH, tu je bio savjetnik iz Kabineta zamjenice ministra inostranih poslova BiH Aleksandar Damjanac, kome je rečeno da nije član delegacije, te da je potrebno da napusti salu s obzirom da je broj mjesta u sali bio ograničen na prijavljene članove delegacije’‘, navodi se u demantiju.

MVP BiH saopštava da ”postoji mogućnost da je gospođa (Ana) Trišić-Babić možda imala poziv na sastanak komiteta regija, koji se održavao to poslije popodne”. “U to ne ulazimo, jer ministar nije ni imao namjeru, niti poziv, da učestvuje na tom sastanku”, napominju iz MIP-a.

”Nezavisne novine” objavile su danas da je Alkalaj pokušao da spriječi dio delegacije ministarstva na čijem je čelu da prisustvuju sastanku Jadransko-jonske inicijative u Briselu, čime je dodao još jedan u nizu skandala u svom mandatu.

Prema istom izvoru, Alkalaj je u ponedjeljak u Briselu verbalno napao savjetnika zamjenika ministra inostranih poslova Ane Trišić-Babić kada ga je ugledao u sali gdje je trebalo da počne sastanak Jadransko-jonske inicijative, tvrdeći da niko osim njega nema pravo da prisustvuje ministarskom sastanku ove evropske asocijacije.

 

Srna/Informer.ba