BiH Udarno Vijesti

Banja Luka: Miting podrške Mladiću uz jako policijsko osiguranje

Centar javne bezbjednosti Banja Luka angažirao je dovoljan broj policijskih službenika koji će raditi na osiguranju javnog reda i mira tokom centralnog mitinga podrške Ratku Mladiću koji će se u organizaciji Boračke organizacije RS-a održati danas u tom gradu.

Glasnogovornica banjalučke policije Gospa Arsenović potvrdila je da su organizatori dostavili prijavu za održavanje ovog skupa, a kako su ispunjeni svi zakonski uvjeti, on je i odobren.

Boračka organizacija je, kako je potvrdio njen predsjednik Pantelija Ćurguz, osigurala prijevoz za svoje članove iz svih gradova RS-a koji žele doći na centralni skup u Banju Luku koji počinje u 12 sati.

Poziv su uputili i zvaničnicima RS-a, ali nisu imali informaciju da li će se neko i pojaviti na mitingu.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik saopćio je jučer u pisanoj izjavi da podržava pravo boraca i građana RS-a da izraze svoj stav povodom hapšenja generala Ratka Mladića i izrazio uvjerenje da će sva okupljanja proteći mirno i dostojanstveno, bez najmanjeg incidenta.

Haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je u četvrtak u Srbiji, a mitinzi podrške proteklih dana održani su u više gradova mahom sarajevsko-romanijske regije.

 

Fena/Informer.ba