Crna hronika Vijesti

Banja Luka: Radi cigarete teško pretučen

Banjalučanin Zdravko Kalabić (38) je napadač koji u nedjelju popodne pretukao sugrađanina i poznanika Ekrema Abdića (59) ispred zgrade Narodnog pozorišta RS, u centru Banjaluke, potvrđeno je danas iz policije.

Incident se dogodio nešto prije 15.30, a nakon tuče Abdić je, s prelomom nosne kosti i drugim povredama na glavi, prevezen ljekaru. Kalabić je, nekoliko minuta nakon što je istukao Abdića, priveden.

Njih dvojica su beskućnici i zajedno su pili. Jedan od njih je rekao da ima novca, ali je tražio od svog poznanika, koji nije imao para, cigaretu. Ovaj mu je na to odgovorio da ide da sebi kupi cigarete, te je tako nastala gužva, vjerovatno, podgrijana alkoholom. Sve se završilo tako što je Kalabić pretukao Abdića“, rekao je “Nezavisnim” izvor blizak istrazi.

Iako je prošao sa više povreda glave, nezvanično saznajemo da Abdić policiji još nije podnio prijavu protiv Kalabića.

Podsjetimo, Abdića je nedaleko od Narodnog pozorišta RS, u Ulici bana Milosavljevića, u nedjelju pored lokve krvi pronašao policajac. On je zatim pozvao Službu hitne pomoći, te priveo Kalabića.

Abdić je prevezen u Klinički centar Banjaluka, gdje su ljekari konstatovali da ima višestruke povrede glave, uključujući i lom nosne kosti. Navodi se u Nezavisnim novinama.

 

Informer.ba