Politika Udarno Vijesti

Bećirović: trenutna kriza traje četiri godine

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović smatra da trenutna kriza, koja objektivno postoji u BiH, nije proizvedena u posljednjih šest mjeseci, nego da su posljednje četiri godine bile neuspješne i da novoformirana vlast od toga trpi štete.

“Zbog toga mislim da strpljivo, mudro i odlučno moramo da pravimo neke korake naprijed. Svi pomalo moramo da napravimo ustupke da bismo dobili zajednički benefit. Političke stranke u parlamentu BiH ne trebaju da budu protivnici, već poliotički konkurenti koji će se nadmetati radi stvaranja progresa za BiH“, pojasnio je Bećirović.

On očekuje da će se zajedničkom sinergijom parlamenta i Predsjedništva BiH pokušati ubrzati ovi procesi i napraviti deblokada učešća predstavnika BiH u važnim institucijama.

Naglašavajući da za donošenje odluka nije dovoljna samo jedna strana, već da treba da postoji i konsenzus, Bećirović smatra da se treba početi rješavati ono oko čega se može dogovoriti.

“Ona osjetljivija pitanja kad tad će doći na dnevni red. Sad trebamo da počenemo rješavati ono što možemo”, rekao  je Bećirović  za današnji “Dnevni avaz”.

 

Informer.ba