Izdvojeno Region Vijesti

Beograd: General Simić optužen za incident na auto-putu

Bezbjednosno-informativna agencija naložila je hitnu istragu MUP kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta koji se dogodio u petak ujutru na auto-putu Beograd – Niš, kada je džip policijskog oficira nekoliko puta presjekao kolonu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića!

Kako saznaje Kurir, navodno je riječ o službenom vozilu načelnika Uprave saobraćajne policije Dragiše Simića, koga su čak, kako tvrdi izvor ovog lista, pripadnici obezbjeđenja prepoznali u tom vozilu.

Čim su utvrdili čiji je džip, odmah su pozvali Simića, a on je u prvi mah tvrdio da nije on ni bio u automobilu, već njegov vozač, koji se samo malo poigrao. Inače, i Simić i njegov vozač su iz Smedereva, a incident se i dogodio na putu za Nikolićevu Bajčetinu – priča ovaj izvor.

Dodaje da je policija juče pregledala snimke sigurnosnih kamera s naplatne rampe na auto-putu.

Provjeravaju se i Simićev, kao i mobilni telefon njegovog vozača preko baznih stanica kako bi se utvrdilo gdje su bili sporne noći – kaže sagovornik iz bezbjednosnih struktura.

Simić juče nije želio ništa da komentariše, uz konstataciju da je to „glupost, kao crtani film“.

Ne pada mi na pamet da pričam o tome. Postoji BIA, pa nek istraži šta je istina – kratko nam je poručio.

Kabinet predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je juče potvrdio da se dogodio incident, te da ima potpuno povjerenje u policiju, juče nije htio da komentariše taj slučaj.

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da treba utvrditi sve okolnosti.

– Motivi ulijetanja u kolonu vozila u kojoj je bio predsjednik Srbije mogu se utvrditi tek nakon što policija sasluša vinovnika tog incidenta. Nije nemoguće da neko uleti u kolonu vozila sa predsjednikom Srbije a da njegovi pratioci ne mogu odmah da reaguju tako što će pucati ili izgurati s puta svako vozilo koje to učini, jer bi tako mogli da izazovu lančani sudar na auto-putu – rekao je on.

Momir Stojanović, bivši šef VBA, kaže da posljednji slučajevi – prisluškivanje i presijecanje predsjednikove kolone – zabrinjavaju.

Preticanje kolone vozila u kojoj je predsjednik, kao i nedavno otkriven slučaj prisluškivanja Nikolića i prvog potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića neminovno ukazuju na alarmantnu situaciju u sektoru bezbjednosti. Sprega nosilaca organizovanog kriminala i nekih pripadnika MUP godinama unazad sasvim je – rekao je on.

Kurir/Informer.ba