BiH Sport Top Vijesti

BiH savladala SAD u drugom kolu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ostvarila je pobjedu u drugom kolu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci, koje se održava u Sarajevu. Naša selekcija savladala je reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 u setovima, te tako ostvarila drugu pobjedu zaredom.

Izabranici Ifeta Mahmutovića, nošeni domaćom publikom, uspjeli su slaviti u igri sa četiri seta te tako zadržati maksimalan učinak.

Jedan od standardnih karika u ekipi naše zemlje je Ermin Jusufović, koji je istakao kako je obzirom na okolnosti zadovoljan večerašnjim rezultatom.

– Malo smo sami sebi zakomplikovali život, ali obzirom na sami značaj utakmice i na ovoliki broj publike osjetio se mali pad u igri, izgubili smo jedan set, ali bolje je večeras nego u kasnijoj fazi takmičenja. Amerika se pokazala kao jako dobar protivnik, mi smo odigrali onoliko koliko smo mogli. Mislim da bismo trebali svi biti zadovoljni obzirom na to da je ovo najveći suparnik u grupi – kazao je Jusufović.

Iako su pred ovo prvenstvo amerikanci najavljivali da mogu do prvog mjesta u grupi, na kraju je naša ekipa ipak slavila, te sutra rasterećno igra protiv selekcije Japana.