BiH Udarno Vijesti

U BiH stigao snijeg, na području Bihaća otežan saobraćaj

Prijedor je danas u popodnevnim satima zahvatilo olujno nevrijeme. Snažan vjetar slamao je i obarao grane na stablima, što je što je skoro paraliziralo saobraćaja u centru tog grada

 Nakon jučerašnjih oko 30 stepeni u Banjoj Luci došlo je do promjene vremena i temperaturnog škola, jer je temperatura već u 18 sati pala na deveti podiok, uz kišu i vjetar.

Zbog sniježnih padavina otežano se saobraća na putnim pravcima M-5 Bihać – Bosanski Petrovac i M-14.2 Bosanski Petrovac – Drvar

Zbog kiše koja je počela padati u sjevernim i zapadnim krajevima zemlje, saobraća se po mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima.

Zbog neophodnih radova granični prijelaz Bosanski Novi zatvoren je za sav saobraćaj osim pješačkog.

Na GP Bosanska Gradiška na prelazak granice u oba smjera čeka se oko pola sata, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Sutra, u jutarnjim satima, očekuje se oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjiima sa susnježicom ili snijegom. Prijepodne, u većem dijelu zemlje, bez padavina, osim u istočnoj i centralnom Bosni gdje bi se kiša mogla, mjestimično, zadržati i dio poslijepodneva. U sjeverozapadnoj Bosni djelimično razvedravanje.

Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini na momente i jaka bura. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 12, a dnevna od 5 do 14, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U Sarajevu oblačno s kišom povremeno, uglavnom prijepodne. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 7 stepeni.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom, a u Hercegovini djelimično sunčano. Temperature dva do tri stepena više u odnosu na subotnje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pod uticajem pogoršanja, praćenog zahlađenjem i povremenim padavinama, većina hroničnih bolesnika i meteoropata će imati pojačane tegobe, stoga ne trebaju pretjerivati s aktivnostima, a poželjno je i reducirati boravak na otvorenom.

Tmurno vrijeme također će loše djelovati na raspoloženje većine populacije. Krajem dana moguće je blago poboljšanje biometeoroloških prilika, izraženije na jugu zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Fena/Informer.ba