Top Vremenska prognoza

Danas oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, poslijepodne razvedravanje

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Sokolac 6, Drvar, Gradačac, Ivan-sedlo, Tuzla i Zvornik 7, Bijeljina, Bugojno i Doboj 8, Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Srebrenica i Zenica 9, Sanski Most i Sarajevo 10, Široki Brijeg 11, Mostar i Trebinje 12 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslijepodne u većem dijelu Bosni padavine uglavnom prestaju, uz djelimično razvedravanje. Nešto manje oblačnosti se očekuje na krajnjem jugu u drugom dijelu dana. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeveroistočni, a u ostaku zemlje slab do umjeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše. Poslijepodne djelimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.