Servisne informacije Top Vremenska prognoza

Do kraja mjeseca pretežno oblačno uz porast temperatura

U većem dijelu BiH ove sedmice, iz FHMZ-a prognoziraju manje oblačnosti.

Sunca će biti u izobilju, naročito u Hercegovini i u planinskim područjima. Magla i niska oblačnost, često i cjelodnevna u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, zadržat će se u narednih pet radnih dana.

Jutra će i dalje biti hladna, nerijetko i sa jačim mrazom. Tokom dana temperature zraka će rasti pa će tako u Hercegovini dosezati do 15 stepeni.

Prema raspoloživim prognostičkim modelima od 19.februara pa do kraja mjeseca preovladavat će promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme. Očekuje se povremeno slaba kiša na području Hercegovine, a u Bosni snijeg u planinskim i kiša u nižim područjima.

Danas nas u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Najviša dnevna ići će od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima sa maglom. Najviša dnevna temperatura oko pet stepeni Celzijusa.

Tags