Top Vremenska prognoza

Sunčano jutro u BiH uz umjerenu oblačnost, na Bjelašnici minus 8 stepeni

Jutros je u centralnim i istočnim područjima bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Drvar, Ivan Sedlo, Livno i Sokolac -2, Bihać i Sanski Most 0, Banja Luka, Bugojno, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 1, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Sarajevo 2, Zenica 3, Trebinje 6 te Mostar i Neum 8 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas će u BiH preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle ili niskih oblaka. Sredinom dana i poslije podne lokalno može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U Sarajevu nešto više oblačnosti se očekuje u jutarnjim satima. Tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.