BiH Top Vijesti

BIHAMK – Na području Rostova odron, zauzeta jedna traka

Na području Rostova (Novi Travnik-Bugojno) zbog većeg odrona zauzeta je jedna traka u dužini od 20 metara. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i radi se na uklanjanju, saopćio je BIHAMK.

Magla i niska oblačnost i dalje smanjuju vidljivost na području Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad), Rostova (Novi Travnik- Bugojno) i Vlašića (Turbe-Banja Luka), kao i na putu Kladanj-Olovo.

Promet vozila pojačan je na saobraćajnicama u gradskim centrima, kao i na prilazima gradovima.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Tokom dana moguće su kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj, zbog minerskih radova.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne I Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.