Crna hronika Udarno Vijesti

Bijeljina: Ubijen mlađi sin glavnog saobraćajnog inspektora u RS

Darko Drašković (20), mlađi sin Danislava Draškovića, glavnog republičkog saobraćajnog inspektora u RS, hicima iz automatske puške ubijen je jučer oko dva sata iza ponoći u Majevičkoj ulici broj 3 u Bijeljini.

Iz puške je pucao Dragan Trifković (24), koji je te noći slavio rođendan u unajmljenom stanu, saznaje “Dnevni avaz”.

Dragomir Perić, portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina, potvrdio je da je na rođendanskom slavlju došlo do tragedije. Trifković je ispalio više hitaca iz automatske puške, a Drašković je na licu mjesta preminuo.

Izvršenim uviđajem pronađena je automatska puška kojom je izvršeno krivično djelo, a okružni tužilac naredio je obdukciju tijela ubijenog.

U toku je kriminalistička obrada u cilju utvrđivanja svih činjenica i motiva ovog ubistva. Perić je naglasio da je izvršilac odranije poznat policiji i da je te noći slavio rođendan.

Bilo je gostiju i mi ćemo saslušati sve svjedoke radi utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodilo ovo ubistvo” – kazao je Perić.

Saznajemo da je stan na prvom spratu zgrade u Majevičkoj unajmila majka Dragana Trifkovića, koja živi i radi u Švicarskoj, gdje je i njen sin povremeno odlazio na rad. Roditelji su mu razvedeni, a komšije u zgradi u kojoj se dogodila tragedija kažu da nisu čuli pucnje, ali su neprijatno iznenađeni činjenicom da se u blizini dogodilo ubistvo i da su mladi ljudi bili u posjedu automatskog oružja.

Vlasnik stana u kojem se dogodilo ubistvo nije se želio predstaviti, dodavši da mu je mladić redovno plaćao kiriju i da je sve što je imao rekao policiji. No, u raspravi, najvjerovatnije, sa svojom suprugom čuli smo kada kaže da su mu bila sumnjiva sva ta okupljanja i da mu je policija, kad je upozoravao na to, rekla da je sve pod kontrolom.

 

Informer.ba