Region Vijesti

Bijesni magarac ugrizao djevojčicu i njenog brata

Bijesni magarac je nedavno u koprivničkom prigradskom naselju Herešin ugrizao djevojčicu za potkoljenicu, a njenog brata za ruku. Životinja je inače bio obiteljski kućni ljubimac, a bio je zaražen bjesnoćom koju je dobio nakon ugriza lisice.

Curica se igrala u ograđenom prostoru u kojem je bio magarac, a ugrizao ju je za nogu te ju nije puštao, piše Slobodna Dalmacija. Brat joj je pokušao pomoći, ali je magarac i njega ugrizao. Srećom, susjed je sve vidio te ih je uspio spasiti. Uposlenici Zavoda za javno zdravstvo su izjavili kako nisu bili sigurni je li magarac zaražen, ali nisu htjeli riskirati.  Propisno su zaštitili i vakcinisali sve ljude koji su bili u doticaju sa slinom magarca.

Magarca su odmah nakon incidenta eutanazirali, a njegovu glavu su poslali na analizu u Veterinarski zavod u Križevcima, gdje su potvrdili da je bio zaražen bjesnoćom. Iz veterinarske službe su izjavili kako su nedavno imali slučaj gdje je bijesna krava ugrizla ženu. Ističu da su bijesne životinje nekoliko puta ugrizle ljude.

 

Informer.ba