Izdvojeno Svijet Vijesti

Bin Ladenovi sinovi Americi: Zašto Osami nije bilo suđeno kao Miloševiću?

Sinovi ubijenog lidera Al Qaide, Osame bin Ladena smatraju da je Amerika prekršila međunarodni zakon zbog toga što je on ubijen umjesto da mu bude suđeno.

U saopštenju piše da se Bin Ladenova porodica pita zbog čega on nije uhapšen i izveden pred sud kako bi istina bila otkrivena cjelom svijetu.
Navodeći kao primer suđenja Sadamu Huseinu i Slobodanu Miloševiću, Bin Ladenovi sinovi kažu da je “takvo ubistvo ne samo da je prekršilo međunarodni zakon”, već su i princip pretpostavke o nevinosti dok se ne dokaže suprotno i pravo na fer suđenje potpuno ignorisani.
Saopštenje je napisano po direkcijama Omara bin Ladena (30), Osaminog sina, koji je javno osudio očevo učestvovanje u terorizmu.

Želimo da podsjetimo svijet da se Omar bin Laden, četvrtorođeni sin našeg oca nikada nije slagao sa ocem po pitanju nasilja i uvek mu slao poruke da mora da promeni način djelovanja i da ni pod kojim uslovima civili ne smeju biti napadnuti…  Kao što je on osudio svog oca, tako mi sada osuđujemo predsednika SAD zbog toga što je naredio pogubljenja nenaoružanih muškaraca i žena”, stoji u saopštenju.

U drugom saopštenju koje je danas objavila američka organizacija za monitoring “SITE Inteligence”, dan nakon što je bilo postavljeno na Web sajtove džihadista, Omar bin Laden i drugi Osamini sinovi su osudili način na koji je njihov otac sahranjen.
Neprihvatljivo je, i ljudski i verski, sahraniti ličnost koja ima takav značaj i status među pripadnicima svog naroda bacanjem njegovog tjela u more, na način koji ponižava njegovu porodicu i pristalice i vrijeđa vjerska osjećanja stotina miliona muslimana“, poručio je on.
Omar bin Osama bin Laden je rekao da je američki predsednik pred zakonom odgovoran za uništavanje jedne čitave nezaštićene porodice, zato što su američki komandosi izveli napad na teritoriji Pakistana sa namjerom da ubiju njihovog oca, a ne da ga uhapse, prenosi  AFP.

 

Informer.ba