Crna hronika Vijesti

Bježeći policiji bacio ruksak sa 1.628 grama marihuane

Policajci iz Žepča zaplijenili su 1.628 grama marihuane i određenu količinu spida, dok su uhapsili Alena Bošnjakovića iz Tuzle i Zorana Grgića iz Doboja.

Marihuana je pronađena u ruksaku koji je Bošnjaković bježeći policajcima bacio na autobusku stanicu u Žepču. Nakon toga, pripadnici policije su organizovali potragu za osumnjičenim, koji je inače od ranije poznat kao diler.

Tako su službenici Policijske stanice Tešanj u Šijama zapazili automobil «audi», kojim je upravljala osoba koju su od ranije poznavali kao osobu sklonu konzumiranju droga, te su pretpostavivši da će preuzeti Bošnjakovića, počeli da prate njegov automobil. Dolaskom u Žepče «audi» je zaustavljen i prilikom legitimisanja utvrđeno je da je za volanom Zoran Grgić, dok je na mjestu suvozača bila njegova supruga.

Grgić je policajcima sam predao deset grama spida i gram marihuane. Oboje su lišeni slobode i tokom razgovora u službenim prostorijama Policijske stanice Žepče policajci su saznali da su vozilom trebali preuzeti Bošnjakovića u Žepču i odvesti ga u Tuzlu.

Službenici policije su ubrzo otkrili da se Bošnjaković krije u ulici Stjepana Radića u Žepču gdje su ga i uhapsili. Saslušan je u službenim policijskim prostorijama i na teret mu se stavlja krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i uz službeni izvještaj bit će predat Tužilaštvu. S druge strane Zoranu Grgiću se na teret stavlja krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

San/Informer.ba