BiH Top Vijesti

Bodibilder Ensar Čolpa u jesenjoj sezoni osvojio dva zlata, srebro i bronzu

Bosanskohercegovački bodibilder Ensar Čolpa je, u okviru jesenje takmičarske sezone, postigao zavidan rezultat, osvojivši dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu.

Na takmičenju visokog ranga, kojeg već tradicionalno organizira Ahilej gym Beograd, pod nazivom “Beograd open”, Čolpa je u kategoriji Muške tjelesne građe +182 cm osvojio srebrenu medalju.

Par dana prije toga, Čolpa je učestvovao na takmičenju „Jagodina open”, najprestižnijem takmičenju na prostoru Balkana, gdje se osvojio dvije medalje, zlatnu u kategoriji Muške tjelesne građe + 182cm za debitante, te bronzu u kategoriji Muške tjelesne građe + 182cm.

– Na bronzanu medalju sam jako ponosan, jer sam se takmičio sa 11 iskusnih boldybildera koji su mnogo iskusniji od mene i takmiče se već godinama, a meni je bio debitantski nastup. Za mene je ovo veliki uspjeh i dostignuće i dokaz da se disciplina i kontinuirani pravilno usmjeren rad uvijek isplate – istakao je Čolpa za Fenu.

Pored toga, Sarajlija je 1. oktobra osvojio i prvo mjesto na takmičenje u bodybuildingu u kategoriji Muške tjelesne građe + 182cm u Obrenovcu, u Srbiji.

– Prezadovoljan rezultatom, formom i plasmanom i cijelom jesenjom sezonom, sa osvojene dvije zlatane medalje, jednom bronzom i jednom srebrenom – zaključio je Čolpa.

 

Fena/Informer.ba