Top Vijesti

Bolest koja je promijenila popularnog pjevača Mladena Vojičića

Liljani Matić Vojičić, koja za sebe tvrdi da je vječiti student,  često je mijenjala fakultete. Jedno vrijeme bila je čak i student Filozofskog fakulteta, na odsjeku Slavistika, ali je bolest uticala na to da profesionalno usmjerenje promijeni.

Budući da zvanična medicina nije imala adekvatno rješenje za njen problem, odlučila je da se prepusti alternativnim lijekovima. Na tom putu stigla je do homeopatije.

„Kroz homeopatiju sam otkrila jedan čarobni svijet, prije svega kroz pristup čovjeku i njegovoj bolesti, kakvog sam u svom srcu oduvijek osjećala ispravnim i prije svega ljudskim. Studirajući homeopatiju završila sam edukaciju za Bahovog cvjetnog praktičara, NLP i Theta healing osnovni DNK. Danas prvenstveno radim kao BFRP (Bach Flower Remedies Practitioner) i homeopata“, kaže o sebi Ljiljana Matić Vojičić, žena koja osvaja na prvi pogled.

Evidentna je diskriminacija osoba sa invaliditetom u svakodnevnom životu jer im je otežan, ponekad i nemoguć pristup različitim uslugama. Jedan od pozitivnih primjera akcije u smislu osvještavanja ljudi, a vezano za probleme s kojima se suočavaju ljudi s invaliditetom je kratki film Sandre Silađev pod nazivom „Rijaliti u kolicima“, također i Jasmin Džemiđić sa sit-down komedijom „Sjedi da se ispričamo“.