Izdvojeno Politika Vijesti

Bosić: Uskoro novi politički koncept SDS-a

Srpska demokratska stranka (SDS) uskoro će javnosti Republike Srpske predstaviti novi politički koncept koji će se temeljiti na pokušaju iznalaženja kompromisa, jer se međusobni odnosi ne mogu graditi isključivo na konfliktu, najavio je predsjednik ove stranke Mladen Bosić.

“To radimo imajući u vidu da je RS stvorena i da je, prema našem mišljenju, odbranjena i da više nema mogućnosti da ona bude ukinuta ili urušena, prije svega, zato što postoji ogromna volja u Republici Srpskoj za njenim jačanjem”, rekao je Bosić.

On smatra da treba napustiti stare šablone i reformisati međusobne odnose kako bi mladi dobili šansu za bolju budućnost u Republici Srpskoj.

Odgovarajući na pitanje hoće li biti budući ministar inostranih poslova BiH, Bosić je za “Nezavisne novine” rekao  da uopšte nije bilo razgovora o tome ko će biti na ovoj funkciji, dodajući da nema ni dogovora unutar BiH koja bi politička opcija trebalo da dobije Ministarstvo.

Prema njegovim riječima, ukoliko se dogovori da ministar bude iz RS, SDS i SNSD će sjesti i razmotriti koja ličnost je najpogodnija za tu funkciju.

Bosić je istakao da su političke opcije koje su sebe proglasile pobjednicima krive što BiH nema vlast, a nemaju kapacitet da naprave vlast.

“Konkretno, krive su stranke potpisnice platforme, prije svega SDP BiH, koji je postavio stvari na način da se promijene osnovni principi Dejtonskog sporazuma – tri naroda i dva entiteta”
, naveo je Bosić.

 

Srna/Informer.ba