BiH Vijesti

Božična čestitka Novalića: Božićni dani su uvijek i nova prilika da učvrstimo naše običaje

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, u svoje i uime Vlade FBiH, uputio je čestitku katolicima u Bosni i Hercegovini povodom Božića.

– Božić je blagdan pun porodične sreće, nade i prijateljstva. Božićni dani su uvijek i nova prilika da učvrstimo naše običaje, te da sve naše praznike slavimo zajedno, kako to baštini tradicija u našoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini.

Uvažavajmo međusobno sve vrijednosti koje nam donosi bogatstvo multikulturalnosti i multireligioznosti na ovim prostorima. Budimo ljubazni i strpljivi jedni prema drugima, i podrška jedni drugima. Na to nas upućuje višestoljetna tradicija, ali i obaveza da zajedno radimo i gradimo bolje uslove mladima i budućim generacijama u našoj zemlji.

U tom duhu zajedništva, svim katoličkim vjernicima želim čestit Božić, te da ove posebne dane provedu u dobrom zdravlju i radosti, okruženi svojim najmilijima, porodicom, prijateljima i komšijama – naveo je Novalić u božićnoj čestitki, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Fena/Informer.ba