Svijet Udarno Vijesti

Brazil: Istukli i drogirali curicu, odvukli je u zatvor i silovali

Djevojčica (14) tvrdi da su je četiri dana silovali u ćeliji. Zatvor ima loše osiguranje i poluotvorenog je tipa i nema ograde, pa zatvorenici mogu izlaziti kad god hoće.

Kažnjenici iz zatvora nedaleko brazilskog Belena istukli su i drogirali djevojčicu (14) te je odvukli u zatvor gdje su je četiri dana silovali, javlja AP. Djevojčica je u subotu navečer uspjela pobjeći i prijaviti sve čuvaru koji ju je odveo u policijsku stanicu.

Navodno je još dvoje tinejdžera dovedeno u isti zatvor zbog čega je upravitelj i 18 zaposlenika dobilo otkaz, a policija je pokrenula istragu. Najavili su izgradnju zida oko zatvora kako bi pojačali osiguranje. Trenutno je riječ o zatvoru poluotvorenog tipa te kažnjenici tokom dana mogu otići, nema ograde, a iza je šuma, javlja Daily Mail. Šef policije Fabiano Amazonas smatra da je djevojčicu neko u zatvor doveo kako bi ju prostituirao.

Rekla je da je zlostavljalo nekoliko zatvorenika, no da je uspjela pobjeći, kaže Amazonas.

Ovo nije prvi slučaj zlostavljanja djevojčica u brazilskim zatvorima. Skoro mjesec dana je 15-godišnjakinja 2007. godine provela sa 21 zatvorenikom u ćeliji zatvora u Abaetetubi. Tjerali su je da se seksa s njima u zamjenu za hranu.

 

Depo/Informer.ba