Region Top Vijesti

Brazilac progutao 117 kapsula ispunjenih drogom

Foto by: Telegram.hr

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Brazila, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

 

Sumnja se da je muškarac iz Brazila, kako bi prokrijumčario drogu u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama kokaina, navodi se u saopštenju Policijske uprave zagrebačke.

Potom je 29. 10. avionom iz Sao Paula preko Lisabona stigao u Hrvatsku, točnije na prostor Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule, koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tokom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu.

Osumnjičenom je pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb, u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena, te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca, te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom tužilaštvu, dodaje se saopštenju.

 

Fena/Informer.ba