Top Vijesti

Britanci ne žele princa Harry-a u redu za krunu

Princ Hari (Harry) nikad nije bio omraženiji u Velikoj Britaniji, pokazuju nove ankete koje provode tamošnji mediji. Nekad najpopularniji član britanske kraljevske porodice sada je među najomraženijima, a omraženiji od Harija samo je princ Endru (Andrew).

Britanci Hariju ne opraštaju napade na porodicu koji traju posljednje tri godine, a uslijedile su njegovim memoarima “Spare” u kojima je pisao o svom bratu i ocu i otkrivao privatne porodične stvari. Hari je brata u knjizi opisivao kao ljubomornog nasilnika, vrijeđao je kraljicu Kamilu (Camillu), a svog oca je opisao kao kralja uplašenog da će mu snaha Megan (Meghan) oduzeti popularnost.

Britanci sada žele da se Hariju oduzmu kraljevske titule, te da se on i njegovo dvoje djece uklone iz linije nasljeđivanja britanske krune. Hari je trenutno peti u redu za krunu (iza brata Vilijama i njegove troje djece), dok je njegov sin Arči (Archie) šesti u redu za krunu, a kćerka Lilibet sedma.

Čak 66 posto ispitanika ankete koju je proveo “Express UK”, kaže da vojvoda od Saseksa i njegovo dvoje djece, Arči i Lilibet, ne bi trebali biti u redu za prijestolje.