BiH Izdvojeno Vijesti

Budimir: Hrvatski narod ima pravo na RTV kanal na svom jeziku

Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Živko Budimir smatra da je sasvim prirodno da hrvatski narod ima RTV kanal na svom jeziku.

Hrvatski narod ima pravo na taj kanal, a svaki drugi stav Hrvate dovodi u neravnopravnu poziciju“, rekao je Budimir za sarajevsko “Oslobođenje”.

Prema njegovim riječima, osim nekoliko novinara koji govore hrvatskim jezikom, više od 80 odsto programa Federalne televizije i BHT1 je na jeziku bošnjačkog naroda, dok Srbi imaju u Banjaluci medij na srpskom.

On je dodao da je zagovarao ideju da se kanal na hrvatskom jeziku realizuje razvijanjem odjeljenja FTV u Mostaru koji bi bio inkorporisan u Hercegovačkoj televiziji i da to bude dio javnog servisa.

Ne trebaju velika ulaganja, samo ako postoje dobra volja i razumijevanje. Ne vidim koga time oštećujemo“, rekao je Budimir tvrdeći da je hrvatska politika onemogućila uspostavljanje kanala na hrvatskom jeziku.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • I ajd mars , pa nek ti prevedu u Sarajevu na tvoj jezik , pimas platu od 2 000 000 miliona bosnjaka .eto nek te plati 150 000 hercegovaca i sjedi u grudama , a placu ces primati u kozjem siru .