Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Čajniče: Ubio rođaka misleći da je divlja svinja

Policija je uhapsila Murata Agovića (58) iz sela Umčari, kod Čajniča, nakon što je u utorak naveče hicem iz lovačke puške ubio rođaka i najboljeg prijatelja Vejsila Agovića (73).

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, ubistvo se dogodilo oko 22.50, a osumnjičeni je svog rođaka ubio slučajno, misleći da je divlja svinja.

Naime, “Nezavisnim” je potvrđeno da je nesretni Murat Agović, kao i njegov rođak, kobne večeri obilazio kukuruze, čuvajući ih od divljih svinja koje pustoše imanja u okolini sela Umčari.

Njihovi rođaci i prijatelji tvrde da Murat nije znao da se Vejsil nalazi u kukuruzu.

“Njihove parcele sa kukuruzom graniče jedna s drugom. Već duže vrijeme taj kraj nalazi se pod najezdom divljih svinja, koje ulaze mještanima u kukuruz i bašte, te ih uništavaju. Iz tog razloga Murat i Vejsil su svako veče obilazili svoje parcele kako bi ih odbranili od divljih životinja. Ispostavilo se da su u utorak naveče otišli na parcele, a da nisu znali jedan za drugoga, jer se nisu ništa dogovarali”, ispričao je juče mještanin koji je želio ostati anoniman.

Kako kaže, bio je mrak i Murat je najvjerovatnije čuo da kroz kukuruze nešto prolazi.

“Mislio je da su divlje svinje i ispalio je hitac iz lovačke puške. Kada je u kukuruzu začuo jauk, shvatio je šta je uradio”, ispričao je mještanin.

Vejsil i Murat, osim što su rođaci, bili su i, kako tvrde mještani, najbolji prijatelji, ali i prve komšije, jer su živjeli jedan pored drugog.

Mještani kažu da je ubistvo šokiralo Murata, koji ne može da vjeruje da se to desilo.

Iz CJB Istočno Sarajevo juče je saopšteno da je Murat nakon svega priveden na kriminalističku obradu kako bi bila otklonjena svaka sumnja u vezi s krivičnim djelom koje je trenutno zavedeno kao ubistvo iz nehata.

Mještani su takođe ispričali da ne vide drugi razlog za tragediju, izuzev nepažnje.

“Niko nije nasilan, niti su se svađali, pa da se sad kaže da je ubio zbog netrpeljivosti. Oba žive u ovom selu već duži niz godina, a kao i svi tokom noći su čuvali ono malo sirotinje od kukuruza što nije pojela suša, kako ga ne bi pojele divlje svinje. Bio je mrak, a njive su im bile jedna do druge i dogodila se tragedija”, ispričao je mještanin Umčara, inače povratničkog sela, piše Nezavisne.

Informer.ba