Crna hronika Udarno Vijesti

Cazin: Silovana učenica sedmog razreda?!

Djevojčicu, rođenu 1999. godine, prema prijavi, silovao deset godina stariji muškarac s kojim je, navodno, bila u vezi

Majka 12-godišnje djevojčice iz Cazina prijavila je u četvrtak navečer policiji silovanje svoje kćerke!

Istragu su preuzeli inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i slučaj je kvalificiran kao “spolni odnos s djetetom“.

Spolni odnos

Kako smo saznali na licu mjesta, sve se odigralo u Skokovima kod Cazina, gdje su roditelji maloljetne P. M. (1999.), inače učenice sedmog razreda tamošnje osnovne škole, policiji prijavili da je njihovu kćerku silovao deset godina stariji Z. P. iz istog mjesta.

Istražitelji još provjeravaju radi li se, kako tvrde roditelji, o silovanju ili su u pitanju dobrovoljni spolni odnosi maloljetnice. Kako je utvrdila dosadašnja istraga, spolnih odnosa između djevojčice i njenog sumještanina zaista je bilo. Maloljetnica je, navodno, već pola godine bila u vezi s njim. Upoznali su se, kako nam je rečeno, na jednom teferiču u Skokovima.

Traju vještačenja

Nakon prijave silovanja, mladić je uhapšen i trenutno je na kriminalističkoj obradi. Kantonalni tužilac Namik Jusufhodžić izjavio je za “Avaz” da je izdao naredbu za ginekološko vještačenje djevojčice. On nije želio govoriti o detaljima, s obzirom na to da, kako je rekao, nije dobio konačan izvještaj. Odluka o daljnjim mjerama u ovom predmetu bit će donesena narednih dana.

 

Avaz/Informer.ba