BiH Udarno Vijesti

Centar za humanu politiku: Hapsite odgovorne za partijski reket i milionsku pljačku javnog novca

Centar za humanu politiku u Doboju, koji tvrdi da u Bosni i Hercegovini svake godine bude opljačkano mnogo javnog novca a odgovorni ostaju na slobodi, traži da nadležni preduzmu mjere.

Istražite i hapsite odgovorne za partijski reket i milionsku pljačku javnog novca“, saopćio je ovaj centar.

Prema saopćenju, danas je ta nevladina asocijacija ponovno zatražila od tužilaštava da provjere osnovanost sumnji da direktori dobojskih javnih preduzeća plaćaju milionski partijski reket i da su lokalni predstavnici dviju najjačih političkih partija pod koruptivnim uslovima dogovorili rezultate ovogodišnjih i ranijih izbora u Doboju.

Prije dva dana je glavna medijska vijest u Republici Srpskoj bilo hapšenje inspektorice koja je primila mito od 200 KM. Kao da smo ŠvIcarska ili Švedska a ne Bosna i Hercegovina u kojoj se svake godine opljačka više od milijardu KM ili Doboj u kojem se godišnje opljačka više od deset miliona KM javnog novca.

Centar za humanu politiku više puta je tražio da se istraži i utvrdi odgovornost za pljačku ili gubitak više milijardi KM javnog novca u Bosni i Hercegovini, a policija i tužilaštva su redovno ignorisali ove zahtjeve”, citat je iz saopćenja Centra za humanu politiku iz Doboja, koje je potpisao predsjednik Momir Dejanović.

Fena/Informer.ba