Crna hronika Vijesti

Četvorka privedena zbog posjedovanja droge

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da je na području ovog kantona javni red i mir u četvrtak narušen u četiri slučaja u kojim su dvije posobe zadobile lakše tjelesne povrede. 

Na putevima ZDK-a jučer se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih osoba.

ČETVORKA PRIVEDENA ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

ZENICA – Inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona jučer su u ulici Crnile zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo audi (A-7603KP), kojim je upravljao H.I. iz Zenice, dok su se u vozilu nalazili: B.N., G.D. i L.A., svi iz Zenice. Prilikom pregleda B.N. pronađen je paketić sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 10,80 grama.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM SPORTSKE KLADIONICE

ZENICA – Dvojica nepoznatih napadača jučer su u ulici Maršala Tita izvršila razbojništvo nad radnicom sportske kladionice “Petica Plus”, kojom prilikom od iste otuđila određenu količinu novca.

B.D. PRIVEDEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

ZENICA – Službenici Policijske uprave I Zenica jučer su u ulici Crkvice, po osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres stana, vlasništvo B.D. iz Zenice, kojom prilikom je pronađeno: 25 paketića biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovanu u alu-foliju, dva paketića praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, upakovane u alu-foliju i pvc vrećicu, 24 komada sjemenki indijske konoplje, digitalna vaga, veća količina zlatnog ženskog nakita i određena količina ručnih satova u originalnom pakovanju. Tom prilikom B.D. je lišen slobode.

TEŠKA KRAĐA IZ PREDUZEĆA „MIREL“

VISOKO – Nepoznati počinioci ili više njih u noći 30.11/01.12. u ulici Rašidovića, izvršio je tešku krađu u firmu “Mirel”, vlasništvo T.M.. Tom prilikom otuđeni su agregat, dvije mašine za štemanje, razne vrste bakarnih flahova, oko 30 kg bakarnih cijevi, šest manometara i dva trombla s bakarnim flahovima od po 80 kg.

KRAĐA IZ PORSTORIJA UDRUŽENJA „LIKUM 76.“

VISOKO – Nepoznati počinilac ili više njih u noći 30.11./01.12. u ulici Musala, izvršio je tešku krađu u prostorije galerije “Likum”, vlasništvo Udruženja građana “Likum 76.” iz Visokog. Tom prilikom otuđeni su: TV plazma i 32 crteža.

 

Fena/Informer.ba