Izdvojeno Politika Vijesti

CIK: Potvrđen izbor svih 58 delegata u Dom naroda FBiH

Centralna izborna komisija BiH donijela je danas odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Izabrano je 58 delegata, i to po 17 delegata Bošnjaka, Srba i Hrvata i sedam delegata iz reda ostalih. Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 9. maja, kada će biti objavljena u ”Službenom glasniku BiH”, saopšteno je CIK-a.

CIK podsjeća da će prijevremni izbori za načelnika opštine Mrkonjić Grad biti održani u nedjelju, 8. maja, i da izborna ćutnja počinje sutra u 7.00 časova i traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 8. maja do 19.00 časova.

Na glasačkom listiću naći će se imena dva kandidata za načelnika Ljubinka Tomića iz SDS-a i Divana Aničića iz SNSD-a. Za potrebe izbora formirano je 37 biračkih mjesta i tri mobilna tima, a pravo glasa ima ukupno 17 965 birača.

CIK je danas, nakon izvršenih provjera, ovjerio prijave političkih stranaka za učešće na prijevremnim izborima za načelnike opština Ilidža i Sanski Most koji će biti održani u nedjelju, 26. maja.

Ovjerene su prijave Stranke za BiH, SDP BiH i SDA za učešće na prijevremnim izborima za načelnike opština Sanski Most i Ilidža, kao i prijave Bosanskohercegovačke podrinjske narodne stranke i Saveza za bolju budućnost BiH za učešće na prijevremnim izborima za načelnika opštine Ilidža.

Srna/Informer.ba