BiH Top Vijesti

Član Keljmendijeve bande ostaje u pritvoru

Vijeće Suda BiH je u predmetu Blaženko Rašević i drugi,nakon održanog ročišta, donio rješenje kojim je osumnjičenom Adiju Nukiću produžen pritvor koji može trajati najduže 3 (tri) mjeseca, odnosno do 5.4.2023. i to zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga iz člana 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKPBiH, saopćeno je iz Odjela za javnost Suda BiH.

Članu bande Elvisa Keljmendija, pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba vijeću Apelacionog odjeljenja Suda BiH u roku od tri (3) dana od prijema rješenja. Žalba protiv ovog rješenja ne zadržava njegovo izvršenje.

Državni tužilac je na ročištu kazao da je aplikacija Anom pokazala da je Nukić osim s Keljmendijevom grupom povezan i s grupom Adela Kabaša koji je u bijegu nakon ubistva Mehmeda Ramića.