Region Udarno Vijesti

Čović naručilac ubistva Đinđića?

Advokat porodice Zorana Đinđića, Srđa Popović izjavio je crnogorskim medijima da je čovjek koga je Miloš Simović označio kao naručioca ubistva Đinđića, nadimkom Ćoki, ustvari, tadašnji potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović.

Popović je komentarisao pisanje beogradskog “Blica” koji je objavio da je pripadnik zemunskog klana Miloš Simović Tužilaštvu otkrio ime nalogodavca ubistva srpskog premijera.

Iskaz Simovića je još potpuno neodređen. Ja mislim da je važno što je on posvjedočio, da je Tužilaštvu ispričao ko je sve bio upleten u atentat, ko je znao, ko je naručivao“, rekao je Popović.

Popović ističe da je sad, kako je rekao i on sam, lopta u dvorištu Tužilaštva.

Mislim da se oni sada cjenkaju oko statusa svjedoka saradnika i tu sad sve zavisi od tužioca, da li će da mu da taj status pa tek onda da vidimo šta on stvarno ima da kaže. Ovo je važno što je on do sada iznio, ali ja ocjenjujem da smo još daleko, jer je to nedovoljno i tu nema mnogo činjenica. To su samo neke načelne tvrdnje“, rekao je Popović za podgorički radio “Antena M”.

Nakon što je upitan da li zna ko je Ćoravi ili Ćoki kog Simović pominje kao nalogodavca ubistva Đinđića, Popović je rekao:  “Pa on je tu jasno objasnio da se radi o Čoviću“.

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović odbacio je kao “besmislicu i insinuaciju” tvrdnju da je on naručio ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, prenose beogradski mediji.

Najgore je odgovarati na besmislene priče i insinuacije. Ako je to zaista izjavio advokat Srđa Popović, onda je sasvim izvesno da je on Milošu Simoviću rekao da to kaže. Posle svega što sam doživeo sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem, pa i ovoga sada, nemam više šta da kažem na tu temu“, rekao je Čović.

 

Srna/Informer.ba