Crna hronika Udarno Vijesti

Crna Gora: zaplijenjeno šest tona kafe namijenjene tržištu BiH

Granična policija Crne Gore zaplijenila je šest tona sirove kafe i uhapsila dva ica iz Pljevalja zbog pokušaja krijumčarenja kafe u BiH.
Granični policajci su 28. juna oko ponoći na putnom pravcu Pljevlja – Bukovica, u mjestu Raišići, kontrolisali teretno vozilo “tam”, beranskih registarskih oznaka, kojim je upravljao G.J. /37/, a B.L. /38/ bio suvozač, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Kontrolom vozila u tovarnom dijelu pronađeno je 100 džakova sa po 60 kilograma sirove kafe, što ukupno iznosi 6 000 kilograma.
Tokom kontrole vozač je policijskim službenicima prezentovao fiskalni račun za robu, koji je izdalo preduzeće STR “Nina”, čiji je vlasnik D.L. – supruga osumnjičenog B.L, za kojeg se sumnja da je u dogovoru sa G.J. namjeravao da prokrijumčari predmetnu robu za BiH.

G.J. je od preduzeća STR “Nina”, kako se sumnja, ovu robu nabavio radi prodaje, iako ne posjeduje dozvolu za bavljenje trgovinom, a ne kako je naveo za svoje potrebe, s obzirom da je ukupna vrijednost pomenute robe 6.180 eura.
Vozilo sa sirovom kafom je, uz potvrdu, privremeno oduzeto, uz uredno izdatu potvrdu.

Službenici PJ Pljevlja su, protiv G.J. i B.L, Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo.

 

Srna/Informer.ba