Crna hronika Top

Stolac: Iz Bregave izvučeno tijelo jednog od nestalih mladića

Portparol Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je da je jutros iz rijeke Bregave izvučeno tijelo jednog od mladića čiji je nestanak Policijskoj stanici Stolac prijavljen s nedjelje na ponedjeljak. 

“Izvučeno je jedno tijelo i vozilo. Za drugim tijelom se traga”, rekao je Marić za Bljesak.info. 

Potraga za nestalom dvojicom mladića M.V. i F.S.nastavljena je danas, saopćeno je ranije Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjećaju da je potraga za nestalim osobama u ponedjeljak morala biti obustaviti zbog loših vremenskih uvjeta i visokog vodostaja rijeke Bregave.

Kako je Feni ranije potvrđeno iz MUP-a HNK-a, policija je u ponedjeljak u jutarnjim satima na lokalitetu Pitića brijeg u Stocu pronašla registarske tablice i prednji branik od vozila “Jeep Compas” u kojem su se, kako se pretpostavlja, dvojica nestalih mladića vozili prije nestanka.

U aktivnostima oko pronalaženja nestalih osoba sudjeluju: Policija Stolac, DVD Stolac, 2 ronilačka kluba iz Mostara, GSS Čapljina i GSS Čitluk, te ronioci iz Federalne uprave Civilne zaštite Sarajevo.