Crna hronika Top

U sudaru autobusa i kamiona u Egiptu 14 mrtvih i 25 povrijeđenih

People walk past a damaged minibus that was pulled out of a water canal following a crash in al-Dayris village near the Nile Delta city of Mansoura in the Dakahlia Governorate, some 120Km north of the capital, on November 12, 2022. - At least 19 people were killed and six injured when the minibus they were travelling in overturned in northern Egypt's Nile Delta, the health ministry said. Egyptian media outlets reported the accident was caused by a malfunctioning steering wheel, without elaborating. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)

Putnički autobus udario je u kamion koji se sporo kretao na autocesti u jugozapadnom Egiptu, pri čemu je poginulo najmanje 14 ljudi, objavili su dužnosnici i lokalni mediji.

Nesreća se dogodila kasno u srijedu u pokrajini New Valley, saopćio je guverner Mohamedu el-Zamloutu. Još 25 osoba je povrijeđeno, dodao je.

Sedamnaest vozila hitne pomoći poslano je na mjesto nesreće kako bi prebacili žrtve u obližnje bolnice i mrtvačnice, javlja Associated Press.

U saopćenju se ne navodi šta je uzrokovalo nesreću.

Lokalne dnevne novine el-Shorouk citirali su neimenovanog dužnosnika koji je rekao da je autobus udario u kamion koji se “skoro parkirao” na cesti. Izvijestili su da je autobus prevozio 45 ljudi koji su išli u glavni grad Kairo.