Crna hronika Top

Više od 60 migranata nestalo u moru kod obale Zelenortskih otoka

Strahuje se da je više od 60 ljudi poginulo nakon što je brod s migrantima pronađen kod Zelenortskih otoka u zapadnoj Africi.

Spašeno je 38 ljudi, uključujući djecu, a na nekim od snimaka se vidi kako se iskrcavaju na obalu na otoku Sal, navodi BBC.

Smatra se da su gotovo svi koji su bili na brodu, a koji je bio na moru više od mjesec dana, bili iz Senegala.

Dužnosnici Zelenortskih otoka pozvali su na globalnu akciju po pitanju migracija kako bi se spriječio daljnji gubitak života.

Policija je rekla novinskoj agenciji AFP kako je brod  prvi put uočen u ponedjeljak. Prvi izvještaji ukazivali su da je brod potonuo, ali je kasnije javljeno da je pronađen kako pluta.

Španski ribarski brod je uočio drveni čamac gotovo 320 km od Sala, dijela Zelenortskih otoka, i potom obavijestio vlasti, rekla je policija.

Među preživjelima je četvero djece u dobi između 12 i 16 godina, rekao je glasnogovornik Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Brod je isplovio iz senegalskog ribarskog sela Fasse Boye 10. jula sa 101 osobom na brodu, saopćilo je u utorak senegalsko ministarstvo vanjskih poslova pozivajući se na izjave preživjelih.