BiH Top Vijesti

Danas izmjena saobraćaja u Sarajevu

Gradski prijevoz u Sarajevu će biti izmijenjen danas, 16. jula, zbog maratona ‘Sarajevski cener’, a GRAS je objavio i detalje:

“Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja manifestacije ‘Sarajevski cener’ i ‘5K Team run’ privremene obustave saobraćaja od starta do cilja utrke u nedjelju, 16. jula 2023. godine u vremenu od 19:30 – 22:00 sati doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza:

Autobuska linija 31e Vijećnica-Dobrinja će mijenjati trasu tako što će od Vrbanje saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije i nazad; 

Linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Drvenija:

Trolejbuske linije koje saobraćaju za Jezero (102 i 107), čiju trasu presjecaju učesnici utrke, imat će kraće zadržavanje u skladu sa uputama pripadnika MUP-a na terenu.

Regulaciju saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS etapno u zavisnosti od brzine učesnika utrke”, navodi se u saopćenju.