BiH Izdvojeno Vijesti

Danas u Mostaru održana sjednica FERK-a

Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji BiH (FERK) na današnjoj sjednici u Mostaru donijela je Zaključak o odobrenju statusa umješača po zahtjevu Udruženja potrošača “Klub potrošača” TK Tuzla nakon isteka roka za podnošenje, u postupku formalne rasprave po prijedlogu tarifnih stavova za nekvalificirane (tarifne) kupce i tarifnih stavova za korisnike distributivnog sustava JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, priopćeno je iz FERK-a.

Razmatrana su i donesena rješenja po prijedlozima: Prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mHE “Duščica” podnositelja zahtjeva, “ING-EKO” d.o.o. Prozor-Rama, te Dozvole za rad – licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrba električnom energijom II. reda podnositelja “Tajna” d.o.o. Ljubuški.

Donesen je i Zaključak o obustavi postupka na zahtjev podnositelja “ETER” d.o.o. Ljubuški u postupku izdavanja Dozvole za rad – licence za djelatnost opskrbe električnom energijom II. reda.

FERK je razmatrao i odlučio o tekstu obavijesti za javnost o podnesenim zahtjevima za izdavanje prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta solarne elektrane “SOLERO 1” podnositelja “MUCIĆ & CO” d.o.o. Ljubuški i mHE “Bistričak” podnositelja “ADRIJA PRODUKT” d.o.o. Zenica te podnesenim zahtjevima za obnovu dozvola za rad- licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja “PALOČ” d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje i “GLOBAL ISPAT KOKSNA INDUSTRIJA” d.o.o. Lukavac.

Po žalbi/prigovoru kupaca “Bahto” SZR i Dževada Grahe razmatrana su i donesena rješenja, priopćeno je iz FERK-a.