Crna hronika Udarno Vijesti

Dario Mirjanić nožem ubo Vesu Medića jer mu je ranije istukao druga

Banjalučka policija uhapsila je Darija Mirjanića (24) iz Banjaluke zbog sumnje da je juče ujutro u naselju Obilićevo nožem ubio sugrađanina Vesu Medića (24), čije ime se posljednjih godina vezivalo za više krivičnih djel.

Kako saznaje „EuroBlic“, Mirjanić je uhapšen nedugo nakon ubistva, koje se dogodilo oko 5.30 ispred bivšeg Irskog paba u Ulici Srđe Zlopogleđe u Banjaluci, a sadašnjeg automat kluba „Excellence“.

Osumnjičeni je trenutno na saslušanju i kriminalističkoj obradi, poslije čega će biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva” – kratko su nam rekli u CJB Banjaluka, dodajući da je dežurni tužilac neredio obdukciju Medićevog tijela.

Iako u policiji nisu iznosili detalje slučaja, „EuroBlic“ saznaje da se sve dogodilo u bašti kafića. Tamo je, kako saznajemo, Mirjanić primijetio Medića, poslije čega je otišao do obližnjeg štanda za prodaju lubenica, gdje je uzeo nož.

” Onda se vratio u lokal, prišao žrtvi rekavši: „Ti si mi istukao druga“. Kada mu je Medić rekao da se odmakne, Mirjanić je izvadio nož i zabio ga Mediću u stomak”  rekli su nam juče izvori upućeni u istragu.

Oni dodaju da je Mediću prilikom ubadanja presječena jedna od arterija i da je preminuo do bolnice. Nedugo nakon toga Mirjanić je uhapšen, a istražioci su nekoliko časova obavljali uviđaj.

Ubijeni Medić odranije je poznat policiji, gdje je imao obiman dosije. Više puta je hapšen i sumnjičen za različita krivična djela, a u nekoliko navrata je i osuđivan. Ovaj kontroverzni mladić sumnjičen je za nasilničko ponašanje, izazivanje opšte opasnosti, nanošenje teških povreda i razbojništvo.

Zajedno s poznatim banjalučkim kriminalcima Slavišom Ćulumom i Sinišom Šakićem je u martu 2009. godine učestvovao u pokušaju pljačke benzinke pumpe „Ćejić petrol“ kod Srpca, nakon čega je trojka bježala od policije. Tada su sva trojica uhapšeni, ali su vrlo brzo ponovo izašli na slobodu. Medićevo ime dovodilo se u vezu s nekoliko pucnjava koje su se dogodile u Banjaluci, ali i s pljačkama.

Veso Medić je, inače, prije tri godine ranjen prilikom pucnjave koja se dogodila u bivšem Sokolskom domu u centru Banjaluke. Takođe, Medić se teretio da je zajedno sa Slavišom Ćulumom učestvovao u premlaćivanju Darka Javorca, stražara Kazneno-popravnog zatvora Tunjice u maju 2008. godine.

 

Blic.rs/Informer.ba