Politika Udarno Vijesti

Delegacija SDA Hrvatske posjetila Sarajevo

U sjedištu Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu danas je  održan sastanak rukovodstva Stranke sa delegacijom SDA Hrvatske koju je predvodio njen predsjednik Šemso Tanković.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izvijestio je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te procesu formiranja državne vlade.

Predstavnici SDA Hrvatske dali su punu podršku Stranci u implementaciji rezultata sa posljednjih općih izbora, te izrazili uvjerenje da će Bosna i Hercegovina što prije dobiti državnu vladu.

U mnogim gradovima i općinama u Hrvatskoj, SDA ima svoje izabrane predstavnike u vlasti.

Informirajući rukovodstvo Stranke o položaju Bošnjaka u Hrvatskoj, SDA Hrvatske izrazila je opredijeljenost za afirmaciju i političku zastupljenost Bošnjaka u Hrvatskoj i njihovu integraciju u sve sfere njenoga društva. Posebno naglašava potrebu dobrih ekonomskih, političkih i kulturnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom.

Također je iskazano uvjerenje da će čim bude formirana državna vlada, Bosna i Hercegovina ubrzati proces približavanja Evropskoj uniji i NATO.

U toku dvodnevne posjete SDA Hrvatske Sarajevu, planiran je obilazak Šehidskog mezarja Kovači i mezara osnivača i prvog predsjednika SDA rahmetli Alije Izetbegovića, prijem kod bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, razgovor sa dopredsjedavajućim Vijeća ministara i ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem, te posjeta Bošnjačkom institutu/Fondacija Adil-beg Zulfikarpašić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

 

Fena/Informer.ba