BiH Top Vijesti

Delić najavio nove investicije na Bjelašnici i Igmanu

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je nova tri sporazuma s direktorom KJP “ZOI 84“ Jasminom Mehićem, u svrhu dalje modernizacije skijališta u Kantonu Sarajevo, a u vrijednosti više od 600.000 KM

 

Sporazumima se nastavlja ulaganje u obnovu postojećih instalacija vertikalnog transporta na ski centru Bjelašnica, nadogradnja i unapređenje sistema parkinga i Skidata na Babinom dolu, kao i implementacija parking sistema na Malom polju na Igmanu.

Delić je kazao da ulaganja u Bjelašnicu predstavljaju neka od najvažnijih kapitalnih ulaganja i ono što je najvažnije projekti se realizuju na vrijeme.

– Novim ulaganjima nastavljamo jačati naše olimpijske planine i vjerujemo da će se sva ulaganja mnogostruko vratiti – istakao je.

Ministarstvo privrede KS je tokom prethodne dvije godine uložilo više od 30 miliona u obnovu i nadogradnju postojeće infrastrukture u ski centru Bjelašnica.

Direktor Mehić naveo je da su radovi na Bjelašnici i Igmanu ove građevinske sezone izrazito intenzivirani, kao i da je kontinuiranim planiranjem daljeg razvoja ski centra planirana gradnja prateće infrastrukture s ciljem uređenja Bjelašnice upečatljivim i prepoznatljivim vizualnim identitetom ski centra, te da će svi objekti biti stilski uklopljeni u planinski ambijent.

Naveo je da se nabavkom i postavljanjem kontrolnih kućica i ulaznih kapija na instalacijama vertikalnog transporta, stvaraju uvjeti za sigurno smještanje kontrolne upravljačke opreme, instalacija vertikalnog transporta ili drugih sistema, ovisno o lokaciji i namjeni kućice.

 

Fena/Informer.ba