BiH Udarno Vijesti

Demonstranti odbili podršku stranaka: Neće vam proći, provaljeni ste!

Nakon što su jedna po jedna politička partija pokušale da se okoriste građanskim protestima i blokadom institucija BiH, demonstrati okupljeni na platou odlučili su javno reagovati i nedvosmisleno odbiti podršku bilo koje političke partije, prisvajanje i zlouotrebu opravdanog građanskog protesta.

“Političke stranke iz FBiH se bezobrazno pokušavaju okoristiti protestima građana i građanki, pokazujući time da kao i uvijek djeluju koordinirano sa svojim kolegama iz RS-a. Koristeći već dobro poznate metode zamazivanja očiju i podmetanja neistina, žele skrenuti pažnju sa vlastite odgovornosti za sve probleme. E, pa ne može! Dosta je bilo!

Mi, kao oni kojima je stalo do budućnosti sve djece u BiH, ma kako se zovu i ma odakle dolaze, dužni smo reagovati. SDA, SDP, SBB, SzBiH i svi ostali koji dajete podršku i na ovaj ili onaj način stajete na našu stranu – nemojte to činiti! Vi i jeste krivi za ovo što se danas dešava. Vi ste krivi što svake sedmice skupljamo pare da se bolesna djeca mogu liječiti. Vi ste krivi što nam bebe nemaju matične brojeve. Vi ste krivi što ne živimo nego životarimo. I zato nemojte biti licemjerni i pokušavati iskoristiti jednu plemenitu ideju za vlastitu promociju. Neće vam proći, provaljeni ste! Vi morate biti u službi nas, a ne obrnuto!

Ovim putem se obraćamo i prijateljima iz drugih gradova – nemojte koristiti pomoć političara u organizovanju protesta! Njima je to samo skupljanje glasova i jeftinih poena. Kao i uvijek do sada, zloupotrijebiće dobru ideju za vlastitu korist. Braćo i sestre, ne dozvolite im to! Ne uzimajte od njih pare za prevoz, rekvizite, majice… Ako hoće da pomognu neka počnu raditi u korist običnih ljudi!

Nama je svejedno je li beba iz Banja Luke, Tuzle, Mostara, Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Travnika… Nama je svejedno je li se dijete zove Marko, Mustafa, Miroslav, Ana, Aida, Antonija, Belmina, Branko, Branislav… Nama je svejedno SDA, SNSD, SDP, HDZ, SBB, SDS… – nama ste svi krivi i odgovorni podjednako! Donesite trajno rješenje za JMBG. Počnite raditi svoj posao. Posao za koji ste plaćeni. Posao za koji vas mi plaćamo. Više nas ne možete zaustaviti!”, stoji u saopštenju za javnost koje su uputili organizatori protesta za JMB, građani i građanke.