Crna hronika Udarno Vijesti

U direktnom sudaru četvero povrijeđenih u naselju Dubnica

Teška saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene četiri osobe dogodila se jučer oko 10 sati na magistralnom putu u mjestu Dubnica kod Kalesije. U sudaru su učestvovali “peugeot 406”, kojim je upravljao Damir Spahić iz Zvornika, te “škoda octavija”, za čijim upravljačem je bio Mirza Paloš iz Donjih Rainaca kod Kalesije.

Udario u staklo

Kako smo saznali od očevidaca, nesreća se desila u trenutku kada je Spahić, koji je inače policajac, krećući se iz pravca Zvornika prema Tuzli, izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku te se direktno sudario s “octavijom”. Prema svemu sudeći, Spahića, koji se vraćao kući iz treće smjene, savladao je umor, te je na trenutak izgubio kontrolu nad vozilom.

Prilikom sudara, aktivirali su se zračni jastuci u oba automobila, ali su ipak sve četiri osobe, koliko ih je bilo u autima, povrijeđene. Najteže povrede zadobio je Spahić koji je glavom udario u prednje vjetrobransko staklo. Prenosi Dnevni avaz.

Materijalna šteta

Sa Mirzom Palošem u “octaviji” bili su još i njegovi roditelji Ramiz i Izeta, koji su također ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti. Nakon ukazane prve pomoći u kalesijskom Domu zdravlja, svi povrijeđeni prevezeni su na UKC Tuzla. Na oba vozila pričinjena je veća materijalna šteta. Uviđaj na licu mjestu obavili su pripadnici Policijske uprave Kalesija.

 

Informer.ba