BiH Top Vijesti

Dodik mališane častio sa 200KM na sarajevskom aerodromu

Foto by: N1

Današnji dan učenici OŠ “Edhem Mulabdić” iz Sarajeva pamtit će po mnogo čemu. Majka jednog od učenika organizovala je izlet na “Međunarodni aerodrom Sarajevo” kako bi mališani uživo vidjeli kako izgledaju avioni, gdje idu putnici, a gdje torbe kada putnik odlazi ili dolazi iz Sarajeva.

Njihov izlet iskoristio je i Milorad Dodik koji je mališane pozvao da posjete avion koji je u vlasništvu Republike Srpske. Oni su sretni bili što su iskoristili priliku da pogledaju kako izgleda unutrašnjost avion, a on sretan što mališane može iskoristiti za svoje političke poene.

“Zanimljiv susret s divnim mališanima na sarajevskom aerodromu. S oduševljenjem su prihvatili moj poziv da nakratko budu gosti aviona koji koristi predsjednik Republike Srpske” napisao je Milorad Dodik na svom Twitter profilu.

Tom prilikom ih je počastio sa 200KM.

Podsjećamo avion Cessna Citation CJ4, koji je Vlada Republike Srpske kupila za 19 miliona konvertibilnih maraka (9,5 miliona eura), već duže vrijeme koristi samo Milorad Dodik.

Zbog nabavke novog aviona entitetska vlada je 24. oktobra napravila rebalans budžeta za 2019. kako bi povećala budžet Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske, sa prvobitnih 1,1 milion KM (550 hiljada evra) na 21,5 milion KM (10,75 miliona evra).

Avion Vlade Republike Srpske Cesna CJ4, prema tvrdnjama proizvođača najbolji je avion iz ove serije koji ima maksimalni domet od 4.009 kilometara, što ga čini malim avionom najdužeg dometa.

Ova letjelica može da preveze do 10 putnika na dužim letovima, a luksuzno je opremljena sa šest potpuno samostalnih sedišta, medijskim priključcima, ima i WIFI mogućnost povezivanja a poseduje i prostor za osvežavanje, izvlačeće stolove i dosta prostora za odlaganje, što će letove entitetskih zvaničnika učiniti vrlo komfornim.

00:00
/
00:27