Izdvojeno Region Vijesti

Dodik: Neprihvatljiva mi je vlada Srbije u kojoj bi sjedio Čedomir Jovanović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da i poslije izbora u Srbiji očekuje nastavak dobre saradnje RS i Srbije, ali da mu je vlada u kojoj bi sjedio lider LDP-a Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiva zbog njegovih stavova o Srbiji i RS.

“Naravno da ćemo biti deprimirani ako jedan Čedomir Jovanović, koji ima negativne stavove o Srbiji i Republici Srpskoj, bude dio vladajuće garniture. I to ćemo jasno reći. To umanjuje naš potencijal u budućoj saradnji“, istakao je Dodik.

Predjednik RS je rekao da od nove vlade u Beogradu očekuje da razvije potencijale, da Srbija bude nesumnjivo najjača država u regionu i da srpsko nacionalno pitanje, gdje god da se ono pojavi, istakne bez oklijevanja kao jedan od najvažnijih prioriteta svoje politike.

Na pitanje da li će sarađivati ako na vlast dođe lider naprednjaka Tomislav Nikolić, predsjednik Dodik je rekao da će poštovati volju biračkog tijela i ako bude imala legitimitet ta vlast treba da bude partner RS.

Govoreći o saradnji sa Demokratskom strankom /DS/ Borisa Tadića, Dodik je rekao da ima dobru saradnju sa tom strankom. “Oni su podržali moju partiju na izborima i to partnerstvo će biti održano ne samo u ovim nego i u mnogim drugim situacijama”, rekao je Dodik i i dodao da ne vidi razloga zašto se ne bi pojavio na nekom skupu DS, jer je i Tadić dolazio na predizborne mitinge SNSD, čiji je Dodik predsjednik.

 

Srna/Informer.ba

2 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • toliko je sebe stavio u prvi plan ,a toliki je srbo mrzac -to nije normalno . kako pitate se ? pa radeći kroz zelju zvanu YU, upoznao sam toliko srba i crnogoraca dobrih ljudi , da ovaj koji sebe naziba srbinom -većim od bilo kog srbina , kad dođe u Srbiju ili Montenegrinu – oslovljavaju ga kako – sami recite . al nije on to što izgovorite , on je jedan od sanadera u BiH , a ima ih sačuvaj bože . nadam se -sad će popadati , šta će sa lovom opljačkanom od narodaa – žene će im se provoditi dok oni budu u nekom kavezu . najebali ste pelikani !