BiH Izdvojeno Politika Vijesti

Dodik: Nisam obaviješten o statusu SNSD-a u socijalističkoj internacionali

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da nije obaviješten o tome šta se tačno dešava kada je riječ o članstvu SNSD-a u Socijalističkoj internacionali.

On je dodao da postoje različite spekulacije o tome i da će svoj stav moći dati tek nakon sjednice Internacionale u Južnoj Africi.

SNSD je već ranije iznio svoj stav, a to je da ostaje na svojoj poziciji, socijaldemokratskoj ideji, koja je veoma jasno primijenjena u Republici Srpskoj, u kojoj gradimo društvo zasnovano na socijalnoj pravdi, pravu i humanosti, što je definitivno jasno svima“, rekao je novinarima u Banjaluci Dodik, koji je i predsjednik Srpske.

Dodik je podsjetio da je SDP BiH prije pet godina pokrenuo pitanje isključenja SNSD-a iz Socijalističke internacionale, smatrajući da je SNSD, kao socijalistička partija, prekršila pravila Internacionale time što je ušla u Savjet ministara sa SDA i HDZ-om.

Pokazalo se u međuvremenu da je SDP ušao sa tim istim političkim partijama u koaliciju, čime je potpuno devalvirao svoj zahtjev za isključenjem SNSD-a iz Socijalističke internacionale“, istakao je Dodik.

Federalni mediji ranije su objavili da je SNSD isključena iz Socijalističke internacionale.

Mediji su naveli da je Kongres Socijalističke internacionale, koji se održava u južnoafričkom Cape Townu, “donio konačnu odluku o isključenju SNSD-a iz ove svjetske asocijacije”

Nezavisne/Informer.ba