Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Dodik: RS nije nastala na genocidu, samo smo branili pravo na život

Kabinet predsjednika Republike Srpske kritikovao je predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića zbog njegove izjave o manjem bh. entitetu.

“Insistiranjem na smišljenoj laži da je Republika Srpska nastala na genocidu, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost cijelom narodu koji je samo branio pravo na život, na prostorima na kojima vjekovima živi”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Ružno je što preko neistina o Republici Srpskoj i njenom nastanku Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore. Svejedno”, ukazali su u Dodikovom kabinetu.

Podsjećamo, Čedomir Jovanović jučer je rekao da je “tačno da je Republika Srpska nastala na genocidu“.

Tačno je – Republika Srpska je nastala na genocidu. Na srebreničkom genocidu. Na etničkom čišćenju nezabilježenom u Evropi nakon Drugog svjetskog rata“, rekao je on.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Evo citta od Dodika Svinjokia “RS nije nastala na genocidu, samo smo branili pravo na život” Ovo znaci da su morali ubijati djecu jer su ona bila prijetnja srpskim teroristima.