Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Drama na Dobrinji: Zapalio čovjeka zbog žene

Šezdesetogodišnji Drago B. iz Hadžića u naselju Dobrinja 4 u Istočnom Sarajevu polio je benzinom Zorana O. (43) i zapalio ga, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U tom incidentu Zoran O. je zadobio lakše opekotine po licu i rukama.

Napad se, prema informcijama iz policije, desio u ponedjeljak oko 17 sati u haustoru stambene zgrade na Trgu Ilidžanske brigade u naselju Dobrinja 4.

“Z.O. je poliven zapaljivom tečnošću i zapaljen. Srećom nije zadobio teže povrede. Imao je opekotine na ruci, crvenilo po licu, a nagorjeli su mu obrve i kosa. Na licu mjesta pronašli smo nagorjelu plastičnu bocu sa benzinom i kesu u kojoj su bili dokumenti osumnjičenog“, kazala je Danka Tešić, glasnogovornik CJB Istočno Sarajevo.

Drago B. je pobjegao nakon napada na Zorana O.

“Operativnim radom, ali i na osnovu izjave oštećenog, utvrdili smo da osumnjičeni živi u Hadžićima u Kantonu Sarajevo. Obavijestili smo kolege i oni intenzivno tragaju za njim”, kazala je Tešićeva.

Drago B. do zaključenja sutrašnjeg broja “Nezavisnih” nije bio uhapšen.

Nezvanično saznajemo da je sukob između Zorana O. i Drage B. izbio zbog žene.

“Zoran O. je izjavio da je Drago B. prijetio ženi sa kojom je on bio u vezi i psovao je. U haustoru je došlo do sukoba, a onda i posipanja benzinom i paljenja”, kazao je sagovornik “Nezavisnih” iz policije.

U policiji nisu željeli da zvanično govore o motivima tog napada jer su čekali da saslušaju i drugu stranu priče o tom slučaju.

Drama u Zenici

Ratni vojni invalid Izudin Hodžić (44) iz Zavidovića prijetio je danas u Zenici da će se zapaliti. On se htio politi benzinom iz kanistera i zapaliti se, ali su ga policajci spriječili u tome. Hodžić je smješten na Odjeljenje urgentne i intenzivne psihijatrije u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nezadovoljan revizijom invalidnosti, Hodžić je dramu režirao ispred prostorija zeničke poslovnice Instituta za ocjenu radne sposobnosti Sarajevo.

“Bio je ljut jer mu je gospođa na prijavnici rekla da treba platiti 150 KM da bi dobio nalaze. Onda je galamio da je nedavno to platio i da je dobio odbijenicu, da mu je smanjena invalidnost i da ne želi ponovo plaćati. Tu je nastao haos i čovjek je počeo da prijeti samozapaljenjem, na što je reagovala i radnica, koja ga je izbacila napolje”, ispričala je Snježana Bilić, svjedok događaja.

 

Nezavisne/Informer.ba