BiH Top Vijesti

Drvni klaster BiH ‘Namještaj i drvo’ i ove godine na sajmu u Istanbulu

Članice Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo” će i ove, kao i prošle godine, posjetiti jedan od najvećih sajmova namještaja u Evropi “Istanbul Furniture Fair – IFF 2023”.

Predsjednik udruženja Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo” Dinko Mujkić rekao je Feni da će delegaciju predstavljati deset renomiranih kompanija iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine: Sarajeva, Zavidovića, Žepča, Prijedora, Donjeg Vakufa, Kladnja, Bugojna, Bihaća, Tešnja i Gračanice, te da su zakazani sastanci sa više od 50 kompanija i udruženja iz Turske, sa kojima su ranije uspostavili kontakte na prošlogodišnjem sajmu u Istanbulu.

Mujkić je dodao da će posjeta biti organizovana u saradnji sa turskim BIGMEV – Centrom za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom.

Istanbulski sajam namještaja istovremeno će biti održan na sajmu Tüyap i Kongresnom centru i Istanbul Expo Centru od 24. do 29. januara ove godine, a okupit će industriju namještaja u dva odvojena izložbena centra u Turskoj. Kompanije će izlagati u 25 hala, a očekuje se učešće desetina hiljada profesionalaca iz više od 150 zemalja, sa šest kontinenata.

Na IFF 2023 bit će predstavljena proizvodnja, kvaliteta i dizajnerska moć turskog i svjetskog namještaja. Na sajmu su sprovedene istraživačko-razvojne i inovativne aktivnosti sa hiljadama vrsta proizvoda u mnogim kategorijama, od modernog, modularnog luksuznog namještaja do namještaja za bebe, djecu i omladinu, kancelarijskog, školskog, baštenskog nameštaja i repromaterijala.

 

Fena/Informer.ba